donderdag 20 september 2012

De 10 levens van Betty


Van een kat wordt gezegd dat ze negen levens heeft, Betty Owczarek doet beter. Als mediafiguur doorliep ze al verschillende carrières en had ze al uiteenlopende levens. JasperGossip telde er 10. Een leuk overzicht.

1: slagersvrouw
Het is misschien moeilijk te geloven, maar ook Betty was ooit een onbekende Vlaming. In Ingelmunster was ze steeds te vinden achter de toonbank van de slagerij. Betty’s eerste echtegenoot Marc was een slager en had een eigen zaak. Terwijl hij voor het vlees zorgde, bediende zijn echtgenote de klanten in de winkel. Betty trouwde al op zeer jonge leeftijd met haar echtegenoot en samen hebben ze een dochter: Melanie. Het was voor Betty toen al duidelijk dat ze een leven in de spotlights wilde. Ze wilde niet voor eeuwig en altijd tussen de worsten en het gehakt leven. Uiteindelijk zou haar droom werkelijkheid worden.

2: reality-ster
In 2000 pakte Vtm uit met het in het buitenland populaire tv-programma ‘Big Brother’. Een programma waarbij onbekende mensen opgesloten werden in een huis vol camera’s. Betty had net een slechte beurt gemaakt tijdens een auditie voor een zangwedstrijd toen ze besliste om zich in te schrijven voor het programma. Ze raakte geselecteerd en werd één van dé sterren van het programma. Betty viel vooral op door haar lach en door haar borsten ongegeneerd te tonen voor de camera’s. Vlaanderen leerde Betty in al haar facetten kennen, inclusief vibrator. Na 70 dagen moest ze het intussen beruchte huis verlaten. Aanvankelijk wou ze gewoon terug keren naar haar slagerij, maar dat liep anders. Betty had een grote horde fans en verdiende een pak geld met tal van acte de presences. Betty’s huwelijk met Marc bleef niet overeind, maar haar carrière leek gelanceerd.

3: popzangeres
Het was altijd Betty’s droom om zangeres te worden en dankzij haar succesvolle deelname aan ‘Big Brother’ lukte dat ook. De vlotte popsingle ‘Come To Me’ werd met een vierde plaats in de Ultratop 50 én een gouden plaat een hit in Vlaanderen. Ook de singles  ‘You Are The One’, de cover ‘Boys Boys Boys’ en het Nederlandstalige ‘Gek Op Jou’ werden goed onthaald. Betty bracht zelfs een volledig album uit. Ondanks de vele tv-optredens in onder andere ‘Tien Om Te Zien’ en ‘Het Swingpaleis’ stonden de zangkwaliteiten van Betty steeds ter discussie.

4: Playmate
Al van bij haar deelname aan ‘Big Brother’ werd Betty door heel wat mannen gezien als een sekssymbool. Dat imago verzilverde ze helemaal door aan de slag te gaan als model. In januari 2001 sierde Betty de cover van het bekende blootblad ‘Playboy’, ze mocht zich een heuse Playmate noemen. De uitgave met Betty werd een groot succes. Later stond ze nog verschillende keren op de cover van P-Magazine en andere magazines.

 
5: Biba Binoche
Na het uitbrengen van ‘Gek Op Jou’ werd het muzikaal stil rond Betty. Tot er in 2003 een zekere Biba Binoche opdook. De vrouw gaf haar identiteit niet meteen prijs en haar cover ‘Je T’aime Mélancolie’ haalde de playlist van Studio Brussel. Uiteindelijk bleek Betty de zangeres te zijn en verbaasde ze vriend en vijand. Haar singles en album haalden ook dit keer de hitlijsten. Als Biba Binoche maakte Betty experimentele videoclips, dook ze op in ‘Man Bijt Hond’ en nam ze deel aan ‘Eurosong 2004’. Met ‘Je Chante Pour Toi’ en een soort spiegelbeeldact haalde ze de finale niet.

6: politica
Ondanks het succes van Biba Binoche ging Betty hier niet mee verder. In 2006 haalde ze weer alle kranten door in Lier deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Haar tweede echtgenoot Bart, waar ze een dochtertje Evita mee heeft, was voorzitter van de partij Lier MM en zo rolde Betty in het politieke leven. Als politica wilde Betty het taboe rond armoede door breken. Deze zesde carrière van Betty was maar van korte duur. Met 228 voorkeursstemmen raakte ze niet verkozen, maar Betty kreeg hiermee wel de meeste voorkeursstemmen binnen haar partij. Story-hoofdredacteur Frederik De Swaef nam Betty’s politieke leven nog op in zijn boek ‘Betty for President’.

7: Femme Fatale
Na een rustige periode van ongeveer twee jaar stond Betty in 2008 weer in the picture. Speciaal voor ‘Eurosong 2008’ bedacht ze de artiestennaam Femme Fatale. Met het electro nummer ‘Décadence’ wou Betty ons land vertegenwoordigen op het Songfestival in Servië. Ondanks een SM-act, halfnaakte dansers en lederen attributen haalde ze als Femme Fatale de halve finale niet en greep ze nipt naast een wildcard. In een interview eerder dit jaar liet Betty vallen dat ze Biba Binoche en Femme Fatale beter niet had gecreëerd omdat die alter ego’s niet genoeg ‘Betty’ waren. Betty trad nooit op als Femme Fatale.

8: zakenvrouw
In 2009 trad Betty als heuse zakenvrouw op de voorgrond. Samen met haar echtgenoot Bart opende ze een luxehotel in Lier. Met het openen van dit driesterrenhotel had Betty de smaak van het horecaleven helemaal te pakken. Ze wilde haar eigen taverne openen aan de kust en dat deed ze in juli van vorig jaar met de opening van ‘Betties’. De voorbije maanden konden we lezen dat Betty’s huwelijk met Bart geen toekomst meer had. Nu Betty met piloot Peter een nieuwe liefde in haar leven heeft, laat ze ‘Betties’ in handen van haar ex-echtgenoot Bart. Als zakenvrouw zit ze echter niet stil. Betty kocht zich in bij dansclub ‘Boccaccio Beach’ in Oostende en organiseert er elke week ‘In bed met Betty’. Tegen betaling kun je samen met Betty op de foto gaan, op een bed.
9: schlagerzangeres
Terwijl ze al haar energie in haar hotel en taverne stak, maakte Betty in oktober 2010 al een eerste, kleine comeback naar de Vlaamse muziekwereld. Om de zangcarrière van de onbekende artiest Angelino een duwtje in de rug te geven, nam ze met hem een schlagernummer op. ‘Oh La La, Deze Nacht Gaat Het Gebeuren’ werd mee geschreven door David Vervoort, de man achter de Tom Waes-hit ‘Dos Cervezas’. Jammer genoeg werd de single van Betty en Angelino geen hit. Betty concentreerde zich al gauw weer op de horeca.
10: comebackgirl
De comeback als schlagerzangeres was voor Betty geen groot succes, maar dit jaar zet ze alles op alles om weer helemaal mee te draaien in de Vlaamse muziek- en showbizzwereld. Als zangeres ging ze in zee met het managementbureau Basesix. Het bureau heeft met Astrid Bryan en Ian Thomas grote kleppers onder contract. Met de expliciete nieuwe single ‘Koel Me Af’ wil Betty zich profileren als verleidelijke en sexy zangeres. Videowebsite Youtube plaatste meteen een 18-pluslabel op Betty’s stomende videoclip.
Betty weet telkens de media te halen. Ik kijk al uit naar haar volgende avonturen in de mediawereld!

1 opmerking: