zondag 19 juni 2011

Jacky Lafon is back (again)!














Nee, niet rondborstige Lesley-Ann Poppe en haar vriendinnetjes van B-A-B-E of Wanne-be Idool Falko kleuren mijn nieuwe blogpost, nee, het is mijn favoriete bekende Vlaming aller tijden: Jacky – been there, done that – Lafon.

Ze bezorgt de soap ‘Familie’ weer hoge kijkcijfers, staat te blinken op de cover van een magazine én ze is een ware hype op het internet. Jacky Lafon is back en we zullen het geweten hebben! ** hysterie alom **


De scenaristen van ‘Familie’ hebben er niets beters op gevonden om Jacky’s personage Rita nog maar eens naar de fles te laten grijpen. Arme Anna krijgt er binnenkort nog eens een hartinfarct van! Zatte Rita versie 254 werd dus geboren en het slaat wonderwel aan. Het leverde al enkele spraakmakende en historische scènes op waar Jacky Lafon dé (zatte) rol van haar leven in speelde. Personen die me volgen op Facebook konden het meemaken van op de eerste rij. Nu vrijdag speelt Rita ook nog een hoofdrol in één van de spannendste seizoensfinales van ‘Familie’ ooit. Wat gaat Bertje aanvangen met Rita? Vrijdag komen we het te weten! U kijkt toch ook?


Dan is er ook nog de magazinecover! Om welk magazine het gaat, moeten jullie zelf maar uitvissen, ik ga geen reclame (meer) maken voor bepaalde vakliteratuur. Maar bon, Jacky laat voor de 85ste keer weer eens in haar ziel kijken. Ze onthult haar ‘intieme alfabet’. Euhm, we were all waiting for that to come out, no? Eigenlijk niet want meer dan een bloemlezing uit haar ophefmakende boek ‘De Naakte (on)Waarheid’ werd het niet. De fans kunnen er maar wel mee varen, count me in!


Deze blogpost is er het meeste van al gekomen door het internet! Jacky Lafon is hotter dan ooit op Facebook! Maar eerst heb ik nog een bericht aan de bevolking: het Facebook-profiel van de dame is vals! Dat vertelde Jacky zelf in het magazine waar ik de naam niet van noem. Oh ja, de hype! Wel, Jacky kreeg als Rita een eigen pagina op Facebook: ‘Zatte Rita’. Deze pagina telt ondertussen al meer dan 12.000 leden. Daarmee heeft Jacky op haar eentje meer fans van dan de soap ‘Familie’ zelf, straf. Op die pagina staat een nieuwe hit. Na de Q-music-hit ‘Jacky Lafon’ is er nu de opvolger ‘Ma ‘k Ik Hier Ni Binnen Misschien’, waarin Lafon een prachtrol speelt. Té hilarisch voor woorden. Ook alle krediet naar Marie-Rose. Ook mijn eigen fanpagina ‘De Verhalen van Jacky Lafon’ kreeg de afgelopen dagen tientallen fans bij. U bent toch ook al fan?

Soms vraag ik me in een doodsmoment af: waar zou Jacky Lafon toch mee bezig zijn? Soms ben ik zelfs ongerust als ik ze enkele weken niet in de gespecialiseerde pers zie verschijnen. Gelukkig maakt Jacky telkens een comeback waar wijlen La Esterella enkel kon van dromen. And I’m lovin’ it!


Jacky for president!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten