zondag 12 juni 2011

Steelt Lady Gaga nummers?


Na de monsterhit ‘Born This Way’ en volgens sommigen ook ‘Judas’, zou Mother Monster Lady Gaga nu wéér een nummer schaamteloos gekopieerd hebben van een andere groep. Is dit nu waar of probeert iedereen gewoon een graantje mee te pikken van het enorme succes van Gaga?

Het nieuwe album van Lady Gaga bevat 17 nummers en één daarvan is het aanstekelijke ‘Electric Chapel’. Aanstekelijk of niet, het nummer zou als het ware gepikt zijn van de al lang vergeten groep De Heideroosjes. En inderdaad de beginnoten van het nummer van Lady Gaga lijken sterk op dat van de Nederlandse groep. Maar om nu te gaan zeggen dat Gaga haar nummers gewoonweg steelt, nee dat is een bridge too far!

Ik zou eerder uitgaan van het toeval. Er zijn in de deze wereld al miljoenen nummers geschreven en gecomponeerd, de kans dat nummers op elkaar beginnen te lijken is groot. Lady Gaga heeft gewoon ‘de pech’ dat die gelijkenissen opduiken in haar songs en niet bij die van Trisha of Samantha.

Gaga gaat zich heus niet bezig houden met de muziek van De Heideroosjes te beluisteren ze zal ook niet denken: “Hoe kan ik vandaag Madonna kopiëren?”. Ik ga hier zeker en vast niet claimen dat Lady Gaga honderd procent origineel is. Ze steelt met haar ogen en geeft er vervolgens een eigen touch aan.

Maar bon, iedereen zit op de kap van mijn favoriete wereldster. Het kind zou even goed kunnen zagen en klagen over het feit dat heel wat artiesten haar na-apen en haar muziek kopiëren! Niet waar, Rihanna en Christina Aguilera? Opmerkelijke kleren dragen, controversiële clips maken en pikante liedjesteksten bedenken. Het zijn maar een paar dingen waar Lady Gaga volgens mij eerst mee was.

We zouden bijna die Heideroosjes vergeten. Arme jongens! Die groep heeft volgens mij al lang hun beste tijd gehad en ze proberen een graantje van het succes van Gaga mee te pikken. Je doet maar, maar val er ons en zeker Gaga niet te veel mee lastig.

Ze zouden verdorie blij moeten zijn dat zo’n superster dezelfde noten als hen gebruikt. Het is al erg genoeg dat het nummer ‘Frozen’ van Madonna niet meer mag afgespeeld worden in België, laat zoiets gelijkaardigs alstublieft niet gebeuren in Nederland.

Voila en na het schrijven van deze blogpost, ga ik lekker ‘Electric Chapel’ nog eens beluisteren. I like it!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten