zondag 15 januari 2012

Miss België 2012: de borsten van Veronique De Cock

Vandaag is het één week geleden dat Miss België 2011 Justine De Jonckheere haar kroontje doorgaf aan een andere Belgische schone. Dit jaar kwam de verkiezing origineel in het nieuws. Voor de uitreiking was dat vooral omdat geen enkele nationale zender de vleeskeuring nog wou uitzenden. Tijdens de show gingen vooral de valpartijen van de meisjes, de vestimentaire problemen van één van de presentatrices en de gebrekkige spontaniteit over de tong. Na de show werd een stuntelige uitspraak over het homohuwelijk onze kersverse Miss België Laura Beyne (19) niet in dank afgenomen. Miss België frontvrouw Darline Devos hoopte na dit gala de grote televisiezenders weer over de streep te trekken om Miss België weer een plekje te gunnen in hun primetime. Zou het de dame gelukt zijn?


Ik voelde me als één van weinige Belgen die toch naar het gala keek. De onbekende en goed verstopte digitale zender LifeTV lag niet in mijn bereik. Ik moest dus tevreden zijn met de live internetstream van RTL. Wat ik daar zag was een show waar ik in normale omstandigheden zou bij weg zappen.


Dat de verkiezing dit jaar kleiner werd gehouden, kon je letterlijk nemen. Het podium was erg klein en sober qua presentatie. Gelukkig wist de uiteindelijk tweede eredame wat entertainment te brengen. Het kind ging onderuit op het gladde podium en ook presentatrice Veronique De Cock stond wankel op haar elegante benen. Ik bleef kijken.


Zoals gezegd werd Veronique De Cock weer van stal gehaald om het gala aan elkaar te praten. Dat deed ze samen met één of andere Waalse die het beste van zichzelf gaf. Het beste van jezelf geven, dat is iets wat ons Vero jammer genoeg te letterlijk nam. Ok, er keek waarschijnlijk geen kat naar het gala, een jurk dragen die je boezem niet ondersteunt is not done. Van de altijd zo elegante en mooie Veronique De Cock bleef niks meer over. De foto bovenaan deze blogpost toont aan hoe erg het gesteld was. Kijkers die toevalig – echt héél toevalig – voorbij zapten, dachten ongetwijfeld dat er een programma over de gevolgen van de PIP-borsten aan de gang was. De strijd tussen de borsten van Veronique De Cock en de jurk was ongezien met uiteindelijk die nipple slip als dieptepunt. Volgende keer toch eens ten rade gaan bij oermoeder Lesley-Ann Poppe denk ik dan.


We zouden ondertussen vergeten dat het om een galavond ging. De ‘gevreesde’ vragenronde kwam er aan en die was weer niet veel soeps. Niets spannends, niets flitsend. Gewoon saai en te ingestudeerd. Uiteindelijk mochten de kijkers thuis – welke kijkers? – en de jury beslissen wie het Miss België 2012 kroontje op haar hoofd mocht zetten.


Om de show aan geloofwaardigheid te helpen werd waarschijnlijk Barbara Gandolfi in de jury gezet. Deze wulpse zakenvrouw zou al jaren de bejaarde acteur Jean-Paul Belmondo financieel pluimen. Ook ex-Miss België Ellen Petri en één of andere foute playboy fotograaf mochten aan de fancy jurytafel zitten.


Voorzitster Darline Devos mocht naar goede gewoonte de winnares bekend maken. Haar taak van voorzitster nam ze erg serieus op want de dame had net zoals voorzitter Balthazar Boma haar beste gordijnen aangetrokken om naar het gala te komen. My Gucci, wat mis ik Cécile Müller op zo’n momenten. Samen met haar speciale tongval kroonde Darline Laura Beyne tot de nieuwe Miss België / Miss Belgique. Applaus graag.


Uiteindelijk kan ik concluderen dat deze show iets weg had van de legendarische ‘Pak De Poen Show’. Ook hier liepen heel wat dingen mis en het humorgehalte steeg er alleen maar bij. De borsten van Veronique De Cock vulden letterlijk en figuurlijk heel de show.


Ik gok dat de boekhouders van de VRT, VTM en VT4 wijselijk zullen adviseren om het gala nog een tijdje bij LifeTV te laten zitten. Zo komt die zender ook eens in het nieuws en hoe! De show heeft nog altijd geen meerwaarde en er is nog veel werk aan de winkel. Binnen het Miss België comité denken ze er nu over na om van de verkiezing een soort ‘Idool’ te maken. Elke week valt er één wicht af en uiteindelijk wint de verkeerde en de tweede wordt de nieuwe Goedele Liekens.


Tot volgend jaar, dames!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten