woensdag 28 april 2010

Bookmakers geloven in Tom Dice

Verschillende toonaangevende gokkantoren zien België dit jaar een mooi resultaat halen op het Eurovisiesongfestival. Onze kandidaat Tom Dice zou gemakkelijk de finale moeten halen.



Nu alle kandidaten voor het komende Songfestival bekend zijn, hebben al heel wat gokkers geld ingezet op de nummers die zij hoog zien scoren. België is daar voor het eerst sinds 2006 weer bij. Toen werd er veel geld ingezet op een mooi resultaat voor Kate Ryan. Bij de Britse bookmaker Wiliam Hill staat België op een uitstekende 10de plaats. Andere bookmakers zien Tom Dice eindigen tussen een 10de en 12de plaats. Alle bookmakers zijn het er over eens dat ons land dit jaar makkelijk de finale van het Eurovisiesongfestival moet halen. Tom Dice stond zelfs een tijdje op de 3de plaats maar is uiteindelijk toch nog gezakt.

De bookmakers bieden niet altijd een stevige houvast. Zo werden Xandee en Kate Ryan ook een hoge plaats voorspeld. Beide kandidaten faalden. Urban Trad, de Waalse groep die de 2de plaats haalde op het Songfestival van 2003, werd door de verschillende bookmakers kansloos geacht.

“De jongste jaren merken we dat de bookmakers qua topnoteringen aardig in de buurt komen van de einduitslag”, zegt Raf Van Bedts, hoofdredacteur van Eurosong.be, een website van vzw Euro-music die opgebouwd is rond het Eurovisiesongfestival. “Elk Songfestival heeft natuurlijk zijn verrassingen, gelukkig maar. Moesten de bookmakers het altijd volledig bij het rechte eind hebben dan zou het Songfestival overbodig zijn. De bookmakers zijn gebaseerd op speculatie, het resultaat van het Songfestival op feiten.”

Bovenaan het klassement van de bookmakers valt de naam van Duitsland op als mogelijke winnaar van de liedjeswedstrijd. Duitsland ligt in West-Europa en dat bleek de voorbije jaren geen ideale ligging. Volgens de bookmakers krijgt Duitsland concurrentie van Azerbeidzjan, Israël en Denemarken. Wie zijn geld heeft ingezet op landen als Nederland, Polen en Zwitserland is er aan voor de moeite. Deze landen bengelen onderaan het klassement. Als deze landen wel hoog zouden scoren, dan gaan de gokkers met een mooi bedrag naar huis.

Vanuit België kan er via Unibet.com ook gegokt worden op de kandidaten van het Songfestival. Opvallend is dat België daar voorlopig tevreden moet zijn met een 15de plaats. Unibet.com geeft net als William Hill, Israël, Azerbeidzjan, Duitsland en Denemarken weer als mogelijke winnaars. Het zijn vooral buitenlanders die geld inzetten op onze songfestivalinzending en het is uiteindelijk ook de rest van Europa die op onze inzending moet stemmen. Naast William Hill, wordt er in het buitenland ook nog gegokt bij Boylesports en Betfair.

Het 55ste Eurovisiesongfestival vindt plaats in het Noorse Oslo op 25, 27 en 29 mei. Tom Dice treedt als 10de aan in de eerste halve finale.

Foto: Jasper Van Biesen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten