woensdag 28 april 2010

Grootste flashmob ooit op Eurovisiesongfestival

De intervalact op het komende Eurovisiesongfestival in Noorwegen wordt dit jaar een flashmob, de grootste ooit. Duizenden mensen zullen deelnemen aan de flashmob. Het wordt een grootse dansbijeenkomst.



De flashmob is een initiatief van de Noorse nationale omroep, NRK. In alle deelnemende landen zullen dansende mensen bij elkaar worden gebracht. Deze optredens zullen worden opgenomen en uitgezonden worden tijdens de grote finale van het Songfestival op 29 mei. De flashmob doet dienst als intervalact tijdens de puntentelling. Geregeld maakt de organisatie steden bekend waar er een bijeenkomst plaatsvindt. Waar en wanneer de flashmob in België zal plaatsvinden, is nog niet bekend geraakt.

Steden die voorlopig aan het lijstje zijn toegevoegd, zijn Londen in het Verenigd Koninkrijk, Düsseldorf in Duitsland, Ljubljana in Slovenië en Oslo in Noorwegen. De flashmob in Oslo zal live uitgezonden worden op 29 mei. De flashmob die gepland werd in het Poolse Vilnius is voorlopig uitgesteld door de vliegtuigcrash op zaterdag 10 april.

Omdat er ook wel degelijk gedanst moet worden tijdens de flashmob, heeft de organisatie videofilmpjes gemaakt waarin de danspassen worden uitgelegd en voorgedaan. Er is ook een speciale Facebook-pagina gemaakt voor het evenement. De pagina telt momenteel al meer dan 2.000 fans.

Deze groots opgezette flashmob maakt deel uit van ‘Share The Moment’, het thema van het 55ste Eurovisiesongfestival. De organisatie wil iedereen bijeen brengen tijdens de 3 dagen durende liedjeswedstrijd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten