woensdag 28 april 2010

Dana International beschuldigd van racisme

In Israël is de zangeres Dana International beschuldigd van racistische uitspraken tegenover een negen maand zwangere zwarte vrouw. De vrouw voelde zich bedreigd door de harde taal van de zangeres.



Het incident deed zich voor toen de grote hond van Dana zich naar de baby van de schoonzus van de zwarte vrouw richtte op een terras. De hond kon zich volgens de schoonzus niet beheersen. Op dat moment begon Dana te schelden en te roepen, ze noemde de schoonzus een vuile hoer. Wanneer de zwarte vrouw haar schoonzus aanmaande om te vertrekken, valde de zangeres ook haar aan. Ze noemde de vrouw een vuile neger. Ze zou de haren van de vrouw uittrekken, voegde Dana er nog aan toe. Toen de café-uitbater Dana vriendelijk vroeg om de zaak te verlaten, richtte de zangeres zich nog één keer naar de zwarte vrouw. Ze zou er volgende keer niet zo gemakkelijk vanaf komen.

Shai Kerem, de manager van Dana International, zegt dat heel de affaire één grote leugen is. Eén van Dana’s vrienden heeft het incident gefilmd met haar gsm. Volgens Kerem zou Dana wegens haar transseksualiteit de laatste persoon zijn om iemand te discrimineren of ethnische minderheden te viseren. Dana International klaagt de zwarte vrouw aan wegens laster.

Ook de zwangere vrouw gaat niet helemaal vrijuit. Tijdens het incident noemde zij de transseksuele zangeres meerde keren een man. De vrouw zou dit in een opwelling gezegd hebben. De vrouw heeft een klacht ingediend bij de politie.

Dana International raakte in 1998 bekend toen ze als eerste transseksuele zangeres ooit het Eurovisiesongfestival won met het nummer ‘Diva’.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten