maandag 13 september 2010

Waar is Songfestivalwinnares Lena gebleven?

Met haar liedje 'Satellite' had de Duitse Lena een vrij grote hit in Europa, maar nu moeten we toch vaststellen dat ook Lena maar een ééndagsvlieg bleek te zijn.

Zoals bij veel Songfestivalartiesten, is er een 'probleem' met de opvolgsingle, voor Lena is dat 'Touch A New Day'. Dit nummer is volledig anders dan 'Satellite' en het publiek is niet mee. Het nummer kan alleen de Duitsers zelf bekoren en nog een paar andere Duitstalige landen, maar het grote publiek haakt nu al af.

Maar Lena moet zich niet schamen voor deze 'flop', haar voorgangers deden het niet veel beter. Sertab Erener uit Turkije, Ruslana uit Oekraïne, Alexander Rybak uit Noorwegen en Dana International uit Israël verdwenen ook één voor één uit de spotlight. In hun thuisland blijven ze populair, maar in het buitenland hebben ze hun beste tijd gehad. Al moet ik wel toegeven dat ik het nieuwste album van Alexandar Rybak vandaag heb gespot bij de platenboer.

Wat moet Lena nu doen om 'de vloek van het Songfestival' tegen te gaan? Niets, helemaal niets, het kalf is toch al verdronken. Volgend jaar krijgen we er toch wéér een andere 'one hit wonder' bij.

Bye Bye, Lena!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten